Mozart, portret van Krafft

 

Historie

De Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein is een grensoverschrijdende vriendenkring van liefhebbers met een speciale voorliefde voor de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart. De Kring werd opgericht in 1989, in de aanloopperiode tot het Mozartjaar 1991 dat wereldwijd werd gevierd.
Het eerste concert van de Kring vond plaats in september 1989 op het Kasteel-Raadhuis van Wijchen, met een optreden van het Residentie Strijkkwartet o.l.v. de hoornist en Mozartspecialist Herman Jeurissen.

Bartholomaeuskerk Beek Het ledental groeide gestaag: in 1996 werd het 400ste lid verwelkomd, het 500e lid meldde zich in het jaar 2000. Het merendeel van de leden komt uit Nederland; het Duitse aandeel blijft naar verhouding klein. De laatste jaren heeft het ledental zich rond de 350 gestabiliseerd.
Een maal per jaar, meestal in maart of april, houdt de Mozart(k)ring haar Algemene Leden Vergadering, omlijst met muziek die door de leden zelf wordt uitgevoerd. Deze jaarvergaderingen vinden beurtelings in Nederland en in Duitsland plaats.

Het Mozartjaar 1991 vormde het eerste hoogtepunt in het bestaan van de vereniging.
Op 6 december van dat jaar herdacht de muzikale wereld de 200e sterfdag van Wolfgang Amadeus Mozart. Hoogtepunt voor de Mozart(k)ring vormde het concert van het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman op 11 november van dat jaar in de St. Bartholomaeuskerk te Beek-Ubbergen met werken van Mozart en Haydn.
Vanaf het najaar van 2005, als opmaat tot het Mozartjaar 2006, waarin we zijn 250e geboortedag vierden, ontvangen de leden de Nieuwsbrief van de Mozart(k)ring. Dit ter vervanging van het tijdschrift dat voorheen werd uitgegeven.

Locaties
Museum Kurhaus Kleve In de afgelopen 19 jaar heeft de Mozart(k)ring concerten georganiseerd op tal van (historische) locaties. De meeste vonden plaats op Nederlandse bodem, maar ook wordt elk jaar in Duitsland opgetreden. Uitstekende concertlocaties daar zijn Museum Slot Moyland, Museum Kurhaus Kleve, Kastell Goch, het Rathaus van Kalkar en het Bürgerhaus in Kranenburg.
Fraaie concertlocaties in Gelderland zijn o.a. de St. Bartholomaeuskerk in Beek-Ubbergen, Kasteel De Doornenburg, Slot Doddendael in Ewijk, de Vredebergkerk en de Concertzaal in Oosterbeek, de Lutherse kerk in Arnhem en de voormalige Aula van de Radboud Universiteit, het tegenwoordige Karel de Grote College in Nijmegen.
In een ‘Rondom-programma’ wordt waar mogelijk een kasteelbezoek, een wandeling of excursie ingelast. Per jaar staat ook een lezing over een interessant muziekonderwerp op het programma. Na afloop van een concert treffen de bezoekers zich regelmatig bij een maaltijd.

De solisten en ensembles
Lars Wouters foto Marco Borggreve De Mozart(k)ring heeft altijd naar jong talent gezocht: musici die aan het begin staan van hun carrière, maar ook laat zij de kans niet voorbijgaan af en toe een gerenommeerd ensemble in huis te halen. Als jonge, aankomende topmusici traden op de pianiste Marietta Petkova (1997), de sopraan Francine van der Heijden (2001 en 2004), klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer (2003), verschillende strijkkwartetten die worden gecoacht in de Nederlandse Strijkkwartet Academie (Rubens, Van Dingstee, Romeo, Jenufa, EnAccord) en de Fancy Fiddlers o.l.v. Coosje Wijzenbeek (2007).

Meer gevestigde musici waren o.a. Herman Jeurissen, die in 2004 terugkwam met een aantal leerlingen, het pianoduo Leo van Doeselaar - Wyneke Jordans en de fluitiste Eleonore Pameijer. Ook ensembles van naam als Musica ad Rhenum en Musica Classica concerteerden bij de Mozart(k)ring. Zij stelden de bezoekers in staat repertoire te horen dat anders buiten bereik zou blijven.
Duitse musici waren onder andere de pianistes Gabriele Seidel (1998) en Seung-Yeun Huh (2001), de Bläserakademie uit Chemnitz (1999) en de in Duitsland woonachtige violiste Odette Burger samen met pianist Christian Köhn (1996).

Henschel Quartett Hoogtepunten uit de afgelopen jaren vormden de uitvoering van Die Zauberflöte door leerlingen van de Conservatoria Arhem en Zwolle (2002), de Gran Partita door blazers van de Messiaen Academie (2000), het optreden van het Belgische Oxalys Ensemble (1997) en van het pianoduo Sebastiaan Oosthout - Kimberley Harrison (2002), het concert door Henschel Quartett uit Duitsland (2004), het recital van fortepianist Kristian Bezuidenhout (2007) en diverse optredens van pianist Sander Sittig en violiste Yvonne Smeulers.
Samenwerking met het Groninger Mozart Ensemble leidde tot twee mooie en goed bezochte concerten: in 1998 voerden zij in Oosterbeek o.a. Mozarts Krönungsmesse uit en in 2000 kwamen zij naar Nijmegen met de Thamos-muziek, waarbij de teksten werden gereciteerd door Henk van Ulsen.

Het eerste lustrum in 1994 werd gevierd met een extra concert door het Brabants Kamerorkest o.l.v. Alexandru Lascae in de St. Bartholomaueskerk te Beek-Ubbergen; Sjef Douwes vertolkte het Klarinetconcert van Mozart.

Ton Koopman foto Marco Borggreve Het tweede lustrum in 1999 werd gevierd in de Vredebergkerk te Oosterbeek met een uitvoering van Die Schöpfung van Joseph Haydn door het Wageningse koor Musica Vocalis en het Parnassus Ensemble o.l.v. Rob Vermeulen. Als extra lustrum-activiteit in dat jaar werd voor de leden een boottocht over de Rijn georganiseerd met als doel Emmerich. In de St. Martinskirche daar werd een feestrede gehouden door prof. dr. Victor Westhoff; de zanguitvoering was in handen van Quirine Melssen.
In november 2000 werd de bekende musicus en organist/klavecinist Ton Koopman tijdens een druk bezocht concert in de Grote of Eusebiuskerk te Arnhem geïntroduceerd als beschermheer van de Mozart(k)ring. Ton Koopman concerteerde in Arnhem samen met zijn vrouw Tini Mathot.

Het derde lustrum in 2004 kreeg extra luister door de uitvoering van het Requiem van Mozart in Oosterbeek door het Projectkoor Gelderland, een aantal gerenommeerde solisten en het Symfonie Orkest Nijmegen geleid door Arjan Tien. De gevolgde versie van de Engelse componist-musicoloog Duncan Druce betekende een Nederlandse première.

Het bestuur
Vanaf de oprichting beijvert het bestuur van de Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein, in wisselende samenstelling, maar onder de steeds bezielende leiding van Ton Gijsbers, zich het muzikale klimaat in de regio te verrijken met het propageren van uitvoeringen van muziek van Mozart en tijdgenoten, door bij voorkeur jonge, aankomende musici en ensembles.
Dat het daarin geslaagd is blijkt uit de meer dan 20.000 bezoekers die sinds de oprichting van de Kring de concerten hebben bezocht.
De Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein is aangesloten bij de Internationale Stiftung Mozarteum (ISM) in Salzburg.


 

Concerten en evenementen in 2017

15 januari 14 februari 5 maart 4 april 7 mei 3 september 22 oktober 10 december


NIEUWJAARSCONCERT
zondag 15 januari 2017  15:00 uur Camerata Delft Camerata Delft
Imre Rolleman – fluit, Quirine van Hoek – viool, Machteld van Delft – viool, Rosalinde Kluck – altviool
Lotte Beukman – cello, Andrew Clark – klavecimbel

Werken van W.A. Mozart (Strijkkwartet nr. 1 in G, KV 80, Sonate in F, KV 30 voor viool en klavecimbel)
C.E. Gra(a)f, L. Mozart en J.M. Kraus

Kapel Zusters Julie Postel, Veerstraat 49, Boxmeer
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

VALENTIJNSCONCERT
dinsdag 14 februari 2017  20:15 uur

Kristian Bezuidenhout Sinfoniëtta Amsterdam
Kristian Bezuidenhout – piano

Werken van W.A. Mozart (Pianoconcert in Bes, KV 238), I. Stravinsky en J. Haydn

Sint Eusebiuskerk, Kerkplein 1, Arnhem
Toegang: leden gratis, niet-leden € 33,50FRÜHLINGSKONZERT
Valentina Toth Sonntag 5. März 2017  15:00 uur
Valentina Tóth – Klavier

Werke von W.A. Mozart (12 Variationen auf ‘La belle française’ in Es-Dur, KV 353, Klaviersonate in Es-Dur, KV 282)
F. Schubert, R. Schumann und M. Ravel

Bürgerhaus, Mühlenstraße 7, Kranenburg
Zutritt Konzert: Mitglieder gratis / Nichtmitglieder 15,00 €

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2017 / ALLGEMEINE JAHRESVERSAMMLUNG 2017
dinsdag 4 april 2017 19:30 uur / Dienstag 4. April 2016 19:30 Uhr  

Jana en Pauline Gropp De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jana Marie Gropp – sopraan en Pauline Gropp – piano
met liederen voor sopraan en piano en solowerken voor piano van W.A. Mozart

De Lindenberg, Huis voor de kunsten, Valkhofzaal, Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen
Toegang alleen voor leden / Zugang nur für Mitglieder
ZOMERCONCERT
zondag 7 mei 2017  15:00 uur

Van Swieten Society
Heleen Hulst – viool, Ivan Lliev – viool, Bernadette Verhagen – altviool, Roberto Alonso Alvarez – cello
Bart van Oort – fortepiano

Mozarts Aller Landen
Werken van W.A. Mozart (Strijkkwartet in d, KV 421, Pianotrio in E, KV 542), J.C. de Arriaga (Spanje), J.M. Kraus (Zweden), J. Myslivecek (Bohemen), T. Linley (Engeland), J.B. Chevalier de Saint-Georges (Caraïben) en J. Domingos Bomtempo (Portugal)

Sint-Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1, Beek
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Birthe Blom

NAZOMERCONCERT
zondag 3 september 2017  15:00 uur
Birthe Blom – viool, Klára Würtz – piano

Werken van W.A. Mozart (Sonate in F, KV 376, Sonate in Es, KV 481), F. Schubert en J. Brahms

Kapel Dominicanenklooster, Kloosterlaan 1, Huissen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

HERBSTKONZERT
Sonntag 22. Oktober 2017  15:00 Uhr

The Hague String Trio The Hague String Trio und Pauline Oostenrijk – Oboe
Justyna Briefjes – Violine, Julia Dinerstein – Bratsche, Miriam Kirby – Violoncello

Werke von W.A. Mozart (Oboenquartett in F-Dur, KV 370), J. Haydn, R. Nakisa, E. Dohnányi, Z. Kodály
und E.J. Moeran

Kastell Goch, Kastellstraße 11, Goch
Zutritt Konzert: Mitglieder gratis / Nichtmitglieder 15,00 €

in samenwerking met Kastell Goch - KulTOURbühne GochWINTERCONCERT
zondag 10 december 2017  15:00 uur Atlantic Trio
The Atlantic Piano Trio
Bas Verheijden – piano, Janneke van Prooijen – viool, Ansfried Plat – cello

Werken van W.A. Mozart (Adagio uit Pianoconcert nr. 23, KV 488, bewerkt voor pianotrio door Bas Verheijden, Pianotrio in Bes, KV 502), J.N. Hummel, B. Godard en C. Chaminade

Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00


Concerten en evenementen in 2016

17 januari 22 maart 17 april 22 mei 3 of 10 september 2 oktober 30 oktober 27 november

NIEUWJAARSCONCERT - MOZART 250 JAAR GELEDEN IN NEDERLAND – I
zondag 17 januari 2016  15:00 uur

Heleen Hulst Cor van Wageningen — orgel / klavecimbel
Heleen Hulst — barokviool, Inja Botden — barokcello

Werken van W.A. Mozart (Ouverture, KV 399; Sonates voor klavecimbel, viool en basso continuo, KV 26, 30, 31;
Acht variaties op Laat ons juichen, Batavieren van C.E. Graaf, KV 24)
C.Ph. Bach, J.E. Eberlin, H.Fr. von Biber en J.C. Bach

Sint-Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1, Beek
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00


ALGEMENE LEDENVERGADERING 2016 / ALLGEMEINE JAHRESVERSAMMLUNG 2016

dinsdag 22 maart 2016/Dienstag 22. März 2016  19:30 uur

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Femke Hulsman – piano, Sjoerd Meijer – piano
Christo van Bree – accordeon
Werken van W.A. Mozart, F. Say en L. Einaudi

Fletcher Parkhotel Valmonte, Oude Holleweg 5, Berg en Dal
Toegang alleen voor leden / Zugang nur für Mitglieder

VOORJAARSCONCERT - MOZART 250 JAAR GELEDEN IN NEDERLAND – II
Zondag 17 april 2016  20:15 uur

Eleonore PameijerRemy van Kesteren Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen
m.m.v. Eleonore Pameijer – fluit, Remy van Kesteren – harp

Werken van W.A. Mozart (Symfonie nr. 5, KV 22 ‘Haagse’; Fluit-Harpconcert, KV 299; Symfonie nr. 41, KV 551 ‘Jupiter’) en J. Kleppe (hedendaags Nijmeegs componist)

De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

I.s.m. de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek, Concertgebouw De Vereeniging en de Vrienden van De Vereeniging

SOMMERKONZERT
Sonntag 22. Mai 2016  15:00 Uhr

Morgenstern Trio Morgenstern Klaviertrio
Catherine Klipfel – Klavier, Stefan Hempel – Violine, Emanuel Wehse – Violoncello

Werke von W.A. Mozart (Klaviertrio, KV 548), J. Haydn, L. Bernstein, R. Schumann und Fr. Bridge

Christus König Kirche, Lindenallee 99, Kleve
Zutritt Konzert: Mitglieder gratis /Nichtmitglieder 15,00 €EXCLUSIEF VOOR ONZE LEDEN: ZOMEREXCURSIE
zaterdag 3 of 10 september 2016

Museum More in Gorssel
Excursie naar Museum MORE: Museum voor modern realisme en Paleis Het Loo met park in Apeldoorn. Het in 2015 geopende museum MORE in Gorssel is het toonaangevende museum voor modern realisme in Nederland. Verrassend en veelzijdig is de rijke collectie realistische schilderkunst en beeldhouwwerken, afkomstig uit de verzameling van Dirk Scheringa.
Na de lunch wordt Paleis Het Loo bezocht. Tot slot volgt een kamermuziekconcert in de voormalige balzaal van het paleis. Op de terugweg genieten we van een landelijke maaltijd in een passende gelegenheid op de Veluwe.
Richtprijs: € 75.00 p.p.


MOZARTDAG - MOZART 250 JAAR GELEDEN IN NEDERLAND – III
zondag 2 oktober 2016  15:00 uur

Jacques Thibaud Ensemble Jacques Thibaud Ensemble
Eleonore Pameijer – fluit, Burkhard Maiss – viool, Bogdan Jianu – cello, Andrei Banciu – piano

Werken van W.A. Mozart (Sonate voor fluit en piano, KV 301; Zeven variaties op Willem van Nassau, KV 25; Sonates voor piano en viool, KV 27, 28, 29), J.N. Hummel /W.A. Mozart (bewerking Symfonie nr. 40, KV 550) en J.N. Hummel

Vredebergkerk, Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Toegang concert: leden gratis / niet-leden € 15,00

 

HERBSTKONZERT
Sonntag 30. Oktober 2016  15:00 Uhr

Amsterdam Wind Quintet Amsterdam Wind Quintet u.M.v. Hans Erik Dijkstra – Klavier
Tim Wintersohl – Flöte, Marije Clemens – Oboe, Hanka van Doesem-Clout – Klarinette, Ellen Bayens – Horn, Marijke Zijlstra – Fagott

Werke von W.A. Mozart (Ouverture Le nozze di Figaro, KV 492, für Bläserquintett; Divertimento Nr. 1, “KV 439B”; Fantasie (Orgelstück) für eine Uhr (Orgelwalze), KV 608, für Bläserquintett; Präludium und Fuge, KV 394 für Klavier; Klavierquintett, KV 452), L. Mozart und Fr.X. Mozart

Bürgerhaus, Mühlenstraße 7, Kranenburg
Zutritt Konzert: Mitglieder gratis / Nichtmitglieder 15,00 €


WINTERCONCERT - MOZART 250 JAAR GELEDEN IN NEDERLAND – IV
Zondag 27 november 2016  12:00 uur

Herman Jeurissen Orkest, solisten en koor van het Koninklijk Conservatorium Den Haag
o.l.v. Herman Jeurissen

Werken van W.A. Mozart (Symfonie nr. 7A, KV 45 a ‘Alter Lambacher’; Aria’s, KV 23, 78 en 79;
Quodlibet ‘Galimathias musicum’, KV 32), L. Mozart, C.E. Graaf en W. Spandau

Musis Sacrum, Velper Buitensingel 25, Arnhem
Toegang: leden gratis, niet-leden € 30,00

I.s.m. Musis Sacrum 

Concerten en evenementen in 2015

18 januari 29 maart 14 april 10 mei 29 mei 30 augustus 27 september 18 oktober 25 oktober 13 december

NIEUWJAARSCONCERT
zondag 18 januari 2015  15:00 uur

Martijn en Stefan BlaakJosefien en Charlotte Stoppelenburg Martijn en Stefan Blaak, piano
Josefien en Charlotte Stoppelenburg, zangduo

Werken van W.A. Mozart (Fantasie, KV 594; aria’s), Fr. Liszt, O. Nicolai, G. Rossini, M. de Falla, J. Strauss jr., L. Delibes en L. Bernstein

Vredebergkerk, Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

VOORJAARSCONCERT
zondag 29 maart 2015  14:15 uur

Marietta Petkova en Vesko Eschkenazy Vesko Eschkenazy, viool en Marietta Petkova, piano

Werken van W.A. Mozart (Sonate, KV 302), L. van Beethoven, Cl. Debussy en C. Franck

De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 25,00

In samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging en de Vrienden van De Vereeniging


ALGEMENE LEDENVERGADERING 2015 / ALLGEMEINE JAHRESVERSAMMLUNG 2015

Tenar en Suzanne

dinsdag 14 april 2015/Dienstag 14. April 2015  19:30 uur

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Tenar van Kooten Niekerk – zang en Susanne Tempel – gitaar
Zij spelen werken van o.a. W.A. Mozart (aria's en liederen), J. Offenbach en F. Sor

Golden Tulip Valmonte, Oude Holleweg 5, Berg en Dal

Toegang alleen voor leden / Zugang nur für Mitglieder


FRÜHJAHRSKONZERT
Sonntag 10. Mai 2015  15:00 uur

Ine Grevink en Marjolein van DingsteeMeintje de Roest Marjolein van Dingstee – Violine, Meintje de Roest – Bratsche,
Inge Grevink – Violoncello

Werke von J. Françaix, R. Glière und W.A. Mozart (Divertimento, KV 563)

Bürgerhaus, Mühlenstrasse 7, Kranenburg

Zutritt Konzert: Mitglieder gratis / Nichtmitglieder € 15,00


EXTRA CONCERT
vrijdag 29 mei 2015  20:15 uur

Amsterdam Sinfonietta Lars Wouters Amsterdam Sinfonietta
Concertmeester Candida Thompson, m.m.v. Lars Wouters van den Oudenweijer – klarinet

Werken van W.A. Mozart (Adagio en Fuga, KV 546; Klarinetconcert, KV 622), J. Taverner en E. Grieg

Musis Sacrum, Velper Buitensingel 25, Arnhem
Toegang: leden gratis, niet-leden € 30,00


Exclusief voor onze leden: ZOMEREXCURSIE
zondag 30 augustus 2015

Roermond Programma

Excursie naar Roermond, de voormalige hoofdstad van het Kwartier ‘Opper-Gelre’ van het hertogdom Gelre. Roermond is een gezellige, karakteristieke stad met veel monumenten en bezienswaardigheden. Ook culinair gezien is het er goed toeven! Stadswandeling met gids, bezoek aan het Cuypers-Museum en / of de Munsterkerk en de Kathedraal St. Christoffel. Thee- / koffiepauze, kamermuziekconcert en gezamenlijke maaltijd tot besluit. Uitgebreide informatie vindt u hier.

De excursie naar Roermond kost € 90 p.p. Opgave bij Ben Geutjes noodzakelijk. Betaling vóór 16 augustus 2015.

MOZARTDAG
zondag 27 september 2015  15:00 uur

Ton Koopman en Tini MathotKlaus Mertens Verwante geesten
Ton Koopman, orgel en klavecimbel, Tini Mathot, fortepiano en orgel
Klaus Mertens, bariton

Werken van G. Fr. Händel, J.S. Bach, C. Ph. E. Bach, J. Haydn
W.A. Mozart en L. van Beethoven

Sint-Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1, Beek-Ubbergen
Toegang concert: leden gratis / niet-leden € 22,00

In samenwerking met Concertserie Beek

EXTRA CONCERT
zondag 18 oktober 2015  15:00 uur

Ton Gijsbers Afscheidsconcert voor Ton Gijsbers

Eleonore Pameijer, fluit, Sebastiaan Oosthout, piano, Martijn en Stefan Blaak, pianoduo
Cor van Wageningen, orgel

Het programma van deze middag is nog een verrassing!

Sint-Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1, Beek-Ubbergen
Toegang concert: gratis voor leden en niet-leden

 

HERBSTKONZERT
Sonntag 25. Oktober 2015  15:00 uur

Martin Oei Martin Oei, Klavier

Werke von W.A. Mozart (Fantasien, KV 397 und KV 475; Sonate, KV 332), L. van Beethoven,
Cl. Debussy, Fr. Chopin, A. Ljadov, Th. Loevendie, S. Rachmaninov und W.A. Mozart / A. Volodos

Kultur- und Kongreßzentrum Kastell Goch, Kastellstrasse 11, Goch
Zutritt Konzert: Mitglieder gratis / Nichtmitglieder € 15,00


WINTERCONCERT
Zondag 13 december 2015  15:00 Uhr

Signum Quartett Dana Zemtsov Signum Quartett Köln
Kersten Dill en Annette Walther – viool, Xandi van Dijk – altviool, Thomas Schmitz – cello m.m.v. Dana Zemtsov – altviool

Werken van W.A. Mozart (Strijkkwintetten, KV 174 en KV 614), I. Stravinsky en A. Webern

H. Antonius Abtkerk, Kerkplein 4, Malden
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00Concerten en evenementen in 2014

19 januari     11 maart     13 april     1 juni     31 augustus     27 / 28 september     9 november     14 december    

NIEUWJAARSCONCERT
zondag 19 januari 2014   15:00 uur

Eik en Linde Barokensemble Eik en Linde
Franc Polman — viool en leiding, m.m.v. Riko Fukuda — fortepiano

Werken van C. Ditters von Dittersdorf, J.B. Vanhal, W.A. Mozart (Pianoconcert, KV 449) en J. Haydn

St. Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1, Beek-Ubbergen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 22,00
In samenwerking met Concertserie Beek

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


ALGEMENE LEDENVERGADERING 2014 / ALLGEMEINE JAHRESVERSAMMLUNG 2014

Keramik Valerie StuppäckKeramik Valerie Stuppäck

dinsdag 11 maart 2014/Dienstag 11. März 2014  19:30 uur

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door "Twee speciale gasten". Zij spelen werken van W.A. Mozart (Andante, KV 315; Serenade naar het Divertimento, KV 166; delen uit de Suite, KV 399; Adagio, KV 540, en Rondo, KV 485)

Golden Tulip Valmonte, Oude Holleweg 5, Berg en Dal
Toegang alleen voor leden / Zugang nur für Mitglieder

 

FRÜHJAHRSKONZERT
Sonntag 13. April 2014  15:00 Uhr

Dudok strijkkwartet Dudok Strijkkwartet
Judith van Driel und Marleen Wester – Violine, Mark Mulder – Bratsche, David Faber – Violoncello u.M.v. Mikhail Zemtsov – Bratsche, Quirine Viersen – Violoncello

Werke von W.A. Mozart (Streichquintett, KV 593), H. Villa-Lobos und P.I. Tsjaikovski

Bürgerhaus, Mühlenstrasse 7, Kranenburg
Zutritt Konzert: Mitglieder gratis / Nichtmitglieder € 15,00

Es gibt ein Rahmenprogramm für die Mitglieder
Informationen bei Agnes Brinkman-Bär, (0031)(0)24-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

ZOMERCONCERT
zondag 1 Juni 2014  15:00 uur

Kimberley Harrison en Sebastiaan Oosthout Sebastiaan Oosthout – piano en Kimberley Harrison – piano

Werken van Cl. Debussy, W.A. Mozart (Sonate, KV 448), M. Ravel, J. Brahms en Fr. Poulenc

St. Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1, Beek-Ubbergen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


Exclusief voor onze leden: Jubileumexcursie / Exklusiv für unsere Mitglieder: Jubiläums-Exkursion
zondag 31 augustus 2014/Sonntag 31. August 2014  16:30 uur

Amsterdam Wind Quintet Amsterdam Wind Quintet

Werken van Mozart (Ouverture Die Zauberflöte; Fantasie für eine Orgelwalze, KV 608)
Beethoven, Salieri, Haydn, Dvorak

Barockkirche St. Franziskus Zwillbrock, Zwillbrock 9, Vreden
In Zusammenarbeit mit dem Freundeskreis Zwillbrock, Deutschland

Excursie Münsterland-Westfalen met kasteelbezoek, landelijke lunch, koffie/theepauze, concert en feestmaaltijd. Prijs van deze dagtocht: € 80,- p.p.
Opgave en betaling vóór 20 augustus bij Ben Geutjes: 0316-331207, bengeutjes@hetnet.nl
N.B.: volgeboekt. Bij opgave komt men op de wachtlijst

 

MOZART-WEEKEINDE
Bekijk hier het Mozart-weekend Arrangement Hotel Dreyeroord Oosterbeek

zaterdag 27 september 2014  20:00 Uhr

Hannah StrijbosIrene MaessenEleonore Pameijer Jacques Thibaud Ensemble Amsterdam – Berlin
Eleonore Pameijer – fluit, Burkhard Maiss – viool, Hannah Strijbos – altviool, Bogdan Jianu – cello, Andrei Banciu – piano, m.m.v. Irene Maessen – sopraan

Werken van W.A. Mozart (Fluitkwartet, KV 285; Pianokwartet, KV 478; concert-aria’s), G. Rossini, O. Ketting en J.N. Hummel / W.A. Mozart (bewerking ‘Praagse’ Symfonie, KV 504)

 

zondag 28 september 2014  12:00 uur
Familieconcert rondom het thema Die Zauberflöte
Werken van W.A. Mozart, S. Maessen (nieuw werk) en J. Haydn

zondag 28 september 2014  15:00 uur

Thibaud Ensemble Werken van W.A. Mozart (Ouverture Die Zauberflöte, KV 620; Pianotrio, KV 254; opera-aria’s), Rita Hijmans (nieuw werk) en J.N. Hummel / W.A. Mozart (bewerking ‘Jupiter’ Symfonie, KV 551)

Vredebergkerk, Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Toegang alle concerten: leden gratis / niet-leden € 15,00 per concert / passepartout 3 concerten € 35,00 / kinderen tot 12 jaar gratis

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

 

HERFSTCONCERT
zondag 9 november 2014  15:00 uur

Oxalys Oxalys Brussel
Shirley Laub – viool, Elisabeth Smalt – altviool, Martijn Vink – cello, Toon Fret – fluit, Piet van Bockstal – hobo, Annie Lavoisier – harp, m.m.v. Thomas Bloch — glasharmonica

Werken van F. Ries, M. Reger, W.A. Mozart (Hobokwartet, KV 370; Adagio voor glasharmonica, KV 356; Adagio en Rondo voor glasharmonica, fluit, hobo, altviool en cello, KV 617), G. Pierné en J. Jongen

Kapel Zusters Julie Postel, Veerstraat 49, Boxmeer
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

 

WINTERKONZERT
Sonntag 14. Dezember 2014  15:00 Uhr

Jaques Thibaud Ensemble Jacques Thibaud Ensemble Amsterdam – Berlin
Eleonore Pameijer – Flöte, Burkhard Maiss – Violine, Bogdan Jianu – Violoncello, Andrei Banciu – Klavier

Werke von W.A. Mozart (Serenade, KV 439B; Sonate für Flöte, KV 14); J. Haydn, Konrad Boehmer und J.N. Hummel / W.A. Mozart (Bearbeitung Klavierkonzert, KV 466)

Christus König Kirche, Lindenallee 99, Kleve
Zutritt Konzert: Mitglieder gratis / Nichtmitglieder € 15,00

Es gibt ein Rahmenprogramm für die Mitglieder
Informationen bei Agnes Brinkman-Bär, (0031)(0)24-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


Concerten en evenementen in 2013

13 januari     12 maart     12 april     2 juni     15 september     13 oktober     24 november    


Boyan Vodenitcharow NIEUWJAARSCONCERT  zondag 13 januari 2013   16:00 uur
Vodenitcharow Pianokwintet
Paul van der Linden, hobo – Joost Hekel, klarinet – Jeroen Billiet, hoorn – Takako Kunigi, fagot – Boyan Vodenitcharow, fortepiano

Werken van L.E. Jadin, W.A. Mozart (Pianokwintet, KV 452; Adagio, KV 540, voor piano) en L. van Beethoven

Podium Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


Frank en Jurgen ALGEMENE LEDENVERGADERING 2013/ALLGEMEINE JAHRESVERSAMMLUNG 2013
dinsdag 12 maart 2013/Dienstag 12. März 2013  19:30 uur

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Frank Leurs, piano en Jurgen de Jong, tenor
Ze brengen werken van W.A. Mozart (Fantasie, KV 397, en Menuet, KV 355, voor piano), G. Rossini, J. Brahms, Fr. Chopin, R. Schumann en L. van Beethoven

Golden Tulip Valmonte, Oude Holleweg 5, Berg en Dal
Toegang alleen voor leden / Zugang nur für Mitglieder
 

VOORJAARSCONCERT  vrijdag 12 april 2013   20:15 uurNBE
Nederlands Blazers Ensemble o.l.v. Bart Schneemann m.m.v. Johannette Zomer, sopraan – Bernard Loonen, tenor – Frank Fiselier, bariton

W.A. Mozart: Die Zauberflöte, KV 620, in een bewerking (voor blazersensemble en zangstemmen) van Hans van der Heide

Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25, Arnhem
Toegang: leden gratis, niet-leden € 30,00
In samenwerking met Musis Sacrum

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

Gelders Strijkkwintet ZOMERCONCERT   zondag 2 Juni 2013  16:00 uur
Het Gelders Strijkkwintet
Roeland Gehlen en Cindy Albracht, viool – Bart Peters en Meintje de Roest, altviool – Inge Grevink, cello

Werken van M. Bruch, J. van Vugt (première) en W.A. Mozart (Strijkkwintet, KV 515)

St. Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1, Beek-Ubbergen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


Rosanne en Yuri MOZARTTAG   Sonntag 15. September 2013  16:00 Uhr
Rosanne Philippens, Violine – Yuri van Nieuwkerk, Klavier

Werke von W.A. Mozart, W. van Nieuwkerk und C. Franck

Bürgerhaus, Mühlenstrasse 7, Kranenburg
Zutritt: Mitglieder gratis, Nichtmitglieder € 15,00

Es gibt ein Rahmenprogramm für die Mitglieder
Informationen bei Agnes Brinkman-Bär, (0031)(0)24-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

 
Suleika trio HERFSTCONCERT  zondag 13 oktober 2013  16:00 uur
Pianotrio Suleika Amsterdam
Emmy Storms, Viool – Pepijn Meeuws, cello – Maurice Lammerts van Buren, piano

Werken van J. Turina, W.A. Mozart (Pianotrio, KV 542), I. Albeniz en M. Ravel

Kerk H. Antonius Abt, Malden
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl
 

WINTERCONCERT   zondag 24 november 2013  16:00 uurCamerata 1800
Camerata 1800
Wendy Roobol, sopraan – Evert Jan Schuur, viool – Frank Wakelkamp, cello – Ursula Dütschler, fortepiano

Werken van Fr. Benda, L. Kozeluch, W.A. Mozart (o.a. Andantino, KV Anh. 46, voor cello; Rondo, KV 511, en Gigue, KV 574, voor fortepiano; liederen), J. Haydn, A. Gyrowetz en J.N. Hummel

Vredebergkerk, Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Toegang concert: leden gratis, niet-leden € 15,00Concerten en evenementen in 2012

25 januari     13 maart     15 april     3 juni     16 september     14 oktober     14 december    


Ton Koopman NIEUWJAARSCONCERT  woensdag 25 januari 2012   20:15 uur
The Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman m.m.v. Alfredo Bernardini, hobo

Werken van J. Haydn en W.A. Mozart (Hobo concert, KV 314)

Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25, Arnhem
Toegang: leden gratis, niet-leden € 33,00 en € 18,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


Omnitet ALGEMENE LEDENVERGADERING 2012/ALLGEMEINE JAHRESVERSAMMLUNG 2012
dinsdag 13 maart 2012/Dienstag 13. März 2012  19:30 uur

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Vocaal Ensemble Omnitet m.m.v. Frank Leurs, piano
Ze brengen werken van G. Rossini, W.A. Mozart (Canon, KV 571a; Aria’s uit Don Giovanni, KV 527, en Così fan tutte, KV 588), J. Offenbach, Fr. Schubert, J. Brahms en L. Bernstein

Veranstaltungsort:
Golden Tulip Valmonte, Oude Holleweg 5, Berg en Dal
Toegang alleen voor leden / Zugang nur für Mitglieder
 

VOORJAARSCONCERT  zondag 15 april 2012   15:00 uurCor van Wageningen
Cor van Wageningen, orgel en Barokorkest Eik en Linde

Werken van J.C. Bach, W.A. Mozart (Kerksonates KV 224, KV 225, KV 244, KV 328; Eine kleine Gigue, KV 574; Fantasia KV 608; Andante KV 616) en J. Haydn

St. Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1, Beek-Ubbergen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 20,00
In samenwerking met Concertserie Beek

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


ZOMERCONCERT   zondag 3 Juni 2012  16:00 uur
Jaques Thibaud Ensemble Jacques Thibaud Ensemble
Eleonore Pameijer, fluit, Burkhard Maiss, viool, Bogdan Jianu, cello, Andrei Banciu, piano

Werken van J.S. Bach, C.M. von Weber, W.A. Mozart (Klaviertrio, KV 502) en A. Dvorák
Eleonore Pameijer: De wonderbaarlijke Wunderlich-fluit van Hubert Barwahser

Bürgerhaus, Mühlenstrasse 7, Kranenburg
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


HERFSTCONCERT   zondag 16 september 2012  16:00 uur
Jan Terlouw Rubens en Schneemann Marieke Schneemann, fluit en het Rubens Kwartet
Werken van W.A. Mozart en A. Copland (bekijk het volledige programma)
Dr. Jan Terlouw ontvangt tijdens dit optreden het eerste exemplaar van de nieuwste cd van deze musici met de vier Fluitkwartetten van Mozart
Lees hier het persbericht!

Kerk O.L. Vrouw van het H. Hart, Oude Kleefsebaan 123a, Berg en Dal
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

 
Bennewitz kwartet MOZARTDAG  zondag 14 oktober 2012  16:00 uur
Bennewitz Kwartet & Harry-Imre Dijkstra (klarinet)
Jirí Nemeçek en Ítepán Jezek, viool, Jirí Pinkas, altviool, Ítepán Dolezál, cello

Werken van A. Reicha, W.A. Mozart (Klarinetkwintet, KV 581), A. Glazunov en B. Smetana

Vredebergkerk, Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl
 

KERSTCONCERT   vrijdag 14 december 2012  20:15 uur
Händel Mozart Radboud Bachkoor Nijmegen, Het Gelders Orkest, Hanneke de Wit, sopraan, Margriet van Reisen, alt, Marcel Reijans, tenor, Klaus Mertens, bas, Rob Vermeulen, leiding

G.F. Händel: Der Messias in de bewerking van W.A. Mozart, KV 572

De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Voorafgaand aan het concert is er een lezing; aanvang 19:15 uur
Toegang concert: leden € 15,00, niet-leden € 32,50

In samenwerking met Radboud Bachkoor Nijmegen en Keizer Karel Podia Nijmegen


Concerten en evenementen in 2011

16 januari     22 maart     14 mei     19 juni     9 oktober     13 november     27 november    

Lestari en Gwylim NIEUWJAARSCONCERT  zondag 16 januari 2011   16:00 uur
Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, pianoduo

Werken van W.A. Mozart (Sonaten KV 358 en 381) en F. Schubert, S. Rachmaninov en M. Ravel
Bekijk hier het programma

Vredebergkerk, Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


ALGEMENE LEDENVERGADERING 2011/ALLGEMEINE JAHRESVERSAMMLUNG 2011
dinsdag 22 maart 2011/Dienstag 22. März 2011  19:30 uur

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Fons Plasschaert, viool en Marinus van Schayk, altviool.
Ze spelen werken van W.A. Mozart (o.a. Duo KV 423) en M. Haydn

Veranstaltungsort:
Hotel ’t Spijker, Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen
Toegang alleen voor leden / Zugang nur für Mitglieder

VOORJAARSCONCERT  zaterdag 14 mei 2011   20:15 uur
NBE Nederlands Blazers Ensemble o.l.v. Bart Schneemann
m.m.v. Johannette Zomer, sopraan en Frans Fiselier, bariton

W.A. Mozart: De bruiloft van Figaro!, KV 492, in een bewerking voor blazers en zangstemmen
(libretto en tekst: Ivo de Wijs; bewerking: Hans van der Heide)

Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25, Arnhem
Toegang: leden gratis, niet-leden € 25,00 en € 12,50
In samenwerking met Musis Sacrum, Arnhem

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

Strijkkwintet HGO
ZOMERCONCERT   zondag 19 juni 2011  16:00 uur
Strijkkwintet uit Het Gelders Orkest
Roeland Gehlen en Cindy Albracht, viool, Bart Peters en Meintje de Roest, altviool, Inge Grevink, cello
Werken van F. Mendelssohn-Bartholdy, A. Webern en W.A. Mozart (Strijkkwintet, KV 516)

Sint-Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1, Beek-Ubbergen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


dudok kwartet MOZARTDAG   zondag 9 oktober 2011  16:00 uur
Dudok Kwartet
Judith van Driel en Marleen Wester, viool, Mark Mulder, altviool, David Faber, cello
Werken van W.A. Mozart (Strijkkwartet KV 465 Dissonantenkwartet)
Cl. Debussy (Strijkkwartet opus 10), F. Schubert (Strijkkwartet nr. 14 Der Tod und das Mädchen)
Bekijk hier het programma

Cultureel Podium Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

 
NAJAARSCONCERT  zondag 13 november 2011  14:15 uur
Klenke Quartett Klenke Quartett
Annegret Klenke en Beate Hartmann, viool, Yvonne Uhlemann, altviool, Ruth Kaltenhäuser, cello
Werken van R. Vaughan Williams, W.A. Mozart (Strijkkwintet KV 406) en P.I. Tsjaikovski
Bekijk hier het programma

De Vereeniging, Keizer Karelplein, Nijmegen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 19,50
In samenwerking met Vrienden van De Vereeniging en Keizer Karel Podia Nijmegen

Er is een Rondom-programma voor de leden
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl
 

Trio Van Hengel WINTERKONZERT   Sonntag 27. November 2011  16:00 Uhr
Trio Van Hengel
Nicole van Bruggen, Bassettklarinette, Anneke Veenhoff, Pianoforte, Thomas Pitt, Violoncello, u.M.v. Jane Rogers, Bratsche

Werke von W.A. Mozart (Klarinettentrio, KV 498 Kegelstatt; Fantasie für Klavier, KV 475; Grande Sonate – nach dem Klarinettenquintett, KV 581), G. Brunetti und A. Eberl

Bürgerhaus Kranenburg, Mühlenstrasse 7, Kranenburg
Zutritt Konzert: Mitglieder gratis, Nichtmitglieder € 15,00

Es gibt ein Rahmenprogramm für die Mitglieder
Informationen bei Agnes Brinkman-Bär, (0031)(0)24-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nlConcerten en evenementen in 2010

17 januari     9 maart     11 april     6 juni     3 oktober     21 november    


NIEUWJAARSCONCERT  zondag 17 januari 2010   16:00 uur
Cecily Lock en vriendinnen
Cecily Lock Ilonka Kolthof, fluit, Yvonne Kok, mezzo-sopraan, Ruth Willemse, mezzo-sopraan, Cecily Lock, piano

Werken van F.X. Mozart, J. Haydn, W.A. Mozart (Liederen: Oiseaux, si tous les ans, KV 307; Dans un bois solitaire, KV 308; Der Zauberer, KV 472; Das Veilchen, KV 476; Abendempfindung an Laura, KV 523; Als Luise die Briefe ihres ungetrauen Liebhabers verbrannte, KV 520) en J.N. Hummel   Bekijk hier het programma

Vredebergkerk, Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Exclusief voor leden: het Rondom-programma
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


Lidia van der Vegt ALGEMENE LEDENVERGADERING 2010/ALLGEMEINE JAHRESVERSAMMLUNG 2010
dinsdag 9 maart 2010/Dienstag 9. März 2010  20:00 Uhr

De muzikale omraming wordt verzorgd door Lidia van der Vegt, hobo; Mechiel van den Brink, hobo; Guido Cattani, fagot
Ze spelen werken van o.a. W.A. Mozart, J. Fiala en Fr. A. Hoffmeister

Veranstaltungsort:
Hotel ’t Spijker, Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen
Toegang alleen voor leden / Zugang nur für Mitglieder

  Lucas en Arthur Jussen
MOZARTDAG  zondag 11 april 2010   14:15 uur
Lucas en Arthur Jussen, piano

Werken van W.A. Mozart, L. van Beethoven, L. Janácek, Cl. Debussy, G. Pierné en C. Saint-Saëns

De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 17,50
In samenwerking met Vrienden van De Vereeniging en Keizer Karel Podia Nijmegen

Exclusief voor leden: het Rondom-programma
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl
                                                                                                          foto: Marco Borggreve
The Hague String Trio
ZOMERCONCERT   zondag 6 juni 2010  16:00 uur
The Hague String Trio
Justyna Briefjes, viool, Julia Dinerstein, altviool, Miriam Kirby, cello, m.m.v. Daniël Kramer, piano
Werken van M. Reger, W.A. Mozart (Pianokwartet, KV 478), J. Brahms en L. van Beethoven
Bekijk hier het programma

Slot Doddendael, Binnenweg 2, Ewijk
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Exclusief voor leden: het Rondom-programma
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

 
HERBSTTREFFEN  Sonntag 3. Oktober 2010  16:00 Uhr
The Amsterdam String Quartet The Amsterdam String Quartet
Alida Schat, Violine, John Wilson Meyer, Violine, Jan Rogers, Bratsche, Thomas Pitt, Violoncello, Teunis van der Zwart, Naturhorn, Gijs Laceulle, Naturhorn
Werke von J. Haydn, W.A. Mozart (March, KV 248; Divertimento, KV 247, Erste Lodronische Nachtmusik; Streichquartett, KV 458 Jagd-Quartett), W.A. Mozart / M. Haydn und L. van Beethoven

Sankt Antoniuskirche, Antoniusweg 3, Kranenburg-Nütterden
Zutritt Konzert: Mitglieder gratis, Nichtmitglieder € 15,00

Es gibt ein Rahmenprogramm für die Mitglieder
Informationen bei Agnes Brinkmann-Bär, (0031)(0)24-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl
 

Martijn en Stefan Blaak WINTERCONCERT   zondag 21 november 2010  15:00 uur
Blazersensemble ‘La Spiritata’ o.l.v. Marco Bons

Werken van G. Rossini, W.A. Mozart (Serenade, KV 388 Nacht-Musique), M. Seiber en A. Dvorák

Sociaal Cultureel Centrum Maldensteijn, Kerkplein 8, Malden
Toegang concert: leden gratis, niet-leden € 15,00

Exclusief voor leden: het Rondom-programma
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nlConcerten en evenementen in 2009

11 januari     17 maart     5 april     21 juni     14 oktober     29 november    

Leonard van Lier
Bronbeek NIEUWJAARSCONCERT  zondag 11 januari 2009   16.00 uur
Leonard van Lier, piano

Werken van W.A. Mozart J. Haydn, F. Mendelssohn, F. Chopin, Strauss/Grunfeld, Schubert/Liszt
Bekijk hier het programma

Kumpulan, Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Exclusief voor leden: het Rondom-programma
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


Marjan de Haer ALLGEMEINE JAHRESVERSAMMLUNG / ALGEMENE LEDENVERGADERING 2009
Dienstag 17. März 2009 / dinsdag 17 maart 2009  20.00 uur

Die musikalische Umrahmung wird gestaltet durch Marjan de Haer, Harfe, mit Werke u.a. von W.A. Mozart auf eine Erard-Pedalharfe aus dem frühen 19. Jahrhundert

Forum Euregio - Haus Schmithausen, Emmericherstrasse 24, Kleve
Saal geöffnet ab 19.30 Uhr / Zaal open vanaf 19.30 uur
Zugang nur für Mitglieder / Toegang alleen voor leden

  Allegra Strijkkwartet
VOORJAARSTREFFEN  zondag 5 april 2009   16.00 uur
Utrecht String Quartet & Allegra Kwartet

Werken van H. Purcell, J. Haydn, W.A. Mozart, F. Mendelssohn

Cultureel Podium Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum
Toegang: leden gratis, niet-leden € 15,00

Exclusief voor leden: het Rondom-programma
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

 
Mnemosyne MOZARTDAG   zondag 21 juni 2009  16.00 uur
Kamerkoor Mnemosyne, Barokensemble Eik en Linde
Francine van der Heijden, sopraan, Karin van der Poel, alt
Pascal Petit, tenor, Robbert Muusse, bas, o.l.v. Caroline Westgeest

Werken van W.A. Mozart:
Offertorium Venite Populi KV 260, Antiphon Regina Coeli KV 276
Litaniae de Beata Maria Virgine KV 109 Lauretanae
J. Haydn: Symfonie nr 53 L’Imperiale, Missa in G Hob XXII 6 Sancti Nicolai
J. B. Chevalier de Saint-Georges: Symfonie concertante
Bekijk hier het programma

Sint-Bartholomaeuskerk, Kerkberg 1, Beek-Ubbergen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 20,00

Vanaf 12.00 uur: expositie leden Mozart(k)ring in de Kleine Bartholomeuskerk, Nieuwe Holleweg 2, Beek-Ubbergen

Exclusief voor leden: het Rondom-programma
Inlichtingen bij Agnes Brinkman-Bär, 024-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl

 
Nederlands Blazers Ensemble NAJAARSCONCERT  woensdag 14 oktober 2009  20.15 uur
Nederlands Blazers Ensemble o.l.v. Bart Schneemann

W.A. Mozart: Die Entführung aus dem Serail KV 384, in een bewerking voor blazersoctet, trompet, contrabas en pauken; m.m.v. Driss El Maloumi, ud en Stijn Aerden, teksten
Inleiding 19:15 uur: Saskia Törnqvist in gesprek met Bart Schneemann, artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble (gratis toegankelijk)

Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25, Arnhem
Toegang leden: gratis, niet-leden € 20,00

 

Martijn en Stefan Blaak WINTERKONZERT   Sonntag 29. November 2009  16.00 Uhr
Martijn und Stefan Blaak, Klavierduo

Werke von J. Brahms, W.A. Mozart, W. Lutoslawski und Fr. Liszt
Bekijk hier het programma

Bürgerhaus Kranenburg, Mühlenstrasse 7, Kranenburg
Zutritt: Mitglieder gratis, Nichtmitglieder € 15,00

Nur für Mitglieder: das Rahmenprogramm
Informationen bei Agnes Brinkman-Bär, (0031)(0)24-3552221, agnesbrinkman@zonnet.nl


Concerten en evenementen in 2008

13 januari     27 maart     27 april     15 juni     5 oktober     30 november    

Trio Barrique NAJAARSCONCERT   zondag 30 november 2008   16.00 uur
Trio Barrique
Arnfried Falk, hobo, Annette Falk, fagot, Markus Appelt, piano

Werken van W.A. Mozart, G. Fauré, J. Françaix en A. Previn
Bekijk hier het programma

Sociaal Cultureel Centrum Maldensteijn, Kerkplein 8, Malden
Toegang: leden gratis, niet-leden € 13,00

Rondom-programma
Vanaf 13.00 uur bezoek en rondleiding door Accordeonmuseum De Muse. Entree € 3,00 p.p.
Vanaf 18.00 uur in Cultureel Centrum Maldensteijn, Malden: diner-buffet, inclusief aperitief en twee glazen wijn ad € 26,00 p.p.
Opgave diner vooraf bij mevrouw Brinkman-Bär noodzakelijk (uiterlijk 19 november).
Betaling diner op rekeningnr. 55.46.79.213 t.n.v. Mozart(k)ring te Cuijk

Yvonne Smeulers en Sander Sittig Museum Katharinenhof
MOZARTTAG  Sonntag 5. Oktober 2008   14.00 und 16.30 Uhr
Yvonne Smeulers, Violine, Sander Sittig, Klavier

2 x Mozart: Werke für Violine und Klavier von W.A. Mozart in zwei aufeinander abgestimmte Konzerte   Bekijk hier het programma

Bürgerhaus, Mühlenstrasse 7, Kranenburg
Zutritt: Mitglieder gratis, Nichtmitglieder: € 13,00 pro Konzert oder zwei Konzerte zusammen € 22,00

 
Rahmenprogramm
Ab 12.00 Uhr Besuch des Museums Katharinenhof, Mühlenstrasse 9 in Kranenburg. Eintritt € 2,00 pro Person.
Nach dem Konzert ab 18.00 Uhr gemeinsames Essen im Bürgerhaus Kranenburg inkl. Aperitif und zwei Gläser Wein für € 25,00 pro Person.
Anmeldung für den Museumsbesuch und das Essen vorab bei Frau Brinkman-Bär (bis spätestens 24. September)

  EnAccord
ZOMERCONCERT   zondag 15 juni 2008   16.00 uur
Bart Schneemann, hobo, Mirsa Adami, piano, EnAccord, strijkkwartet

Werken van W.A. Mozart, J.Chr. Widerkehr en J. Haydn

Kerk O.L. Vrouw van het H. Hart, Oude Kleefsebaan 123a, Berg en Dal
Toegang: leden gratis, niet-leden € 13,00

Rondom-programma
Vanaf 12.00 uur bezoek annex rondleiding door het Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (Museumjaarkaart geldig). Entree 8,50 p.p.
Vanaf 18.00 uur in Hotel Valmonte Berg en Dal brunch, inclusief twee glazen wijn en een kopje koffie ad € 26,00 p.p.
Opgave rondleiding en brunch vooraf bij mevrouw Brinkman-Bär noodzakelijk (uiterlijk 4 juni)

  Serg van Gennip
VOORJAARSTREFFEN  zondag 27 april 2008   14.30 uur
Serg van Gennip, piano

Werken van L. van Beethoven, W.A. Mozart, F. Chopin en M. Moessorgski

Lindenberg Theater, Ridderstraat 23, Nijmegen
Toegang: leden gratis, niet-leden € 13,00

Rondom-programma
Vanaf 12.00 uur gelegenheid tot bezoek aan Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 1, Nijmegen (Museumjaarkaart geldig).
Vanaf 17.00 uur in Restaurant De Lindenberg, Nijmegen: diner, inclusief aperitief en twee glazen wijn ad € 26,00 p.p.
Opgave diner vooraf bij mevrouw Brinkman-Bär noodzakelijk (uiterlijk 16 april)

 
ALGEMENE LEDENVERGADERING / ALLGEMEINE JAHRESVERSAMMLUNG 2008
donderdag 27 maart 2008 / Donnerstag 27. März 2008, 20.00 uur

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Dirk Luijmes, clavichord en orgel. Hij spreekt over: Mozart en het clavichord. “Lieber und anständiger als ein Flügel” (Leopold Mozart)

Kleine Bartholomeuskerk, Nieuwe Holleweg 2, Beek-Ubbergen
Toegang alleen voor leden / Zugang nur für Mitglieder

Rondom-programma
Vanaf 17.30 uur in Hotel ‘t Spijker, Beek-Ubbergen: uitgebreide Gelderse Koffietafel ad € 13,50 p.p.
Opgave koffietafel vooraf bij de heer Weeber noodzakelijk (uiterlijk 17 maart)

  Trio Amare
NIEUWJAARSCONCERT  zondag 13 januari 2008   16.00 uur
Trio Amare
Sabine Wüthrich, sopraan, Céleste Zewald, klarinet / bassethoorn, Daniël Kramer, piano

Werken van W.A. Mozart (liederen, opera-aria’s), G. Meyerbeer, Fr. Schubert en G. Rossini

Concertzaal, Rozensteeg 3, Oosterbeek
Toegang: leden gratis, niet-leden € 13,00

Rondom-programma
Vanaf 14.00 uur in de Concertzaal lezing met lichtbeelden door drs. Ton Schulte jr.:
Jan Kneppelhout en de Oosterbeekse Schildersschool
Vanaf 18.00 uur in Hotel Dreyeroord, Oosterbeek: diner-buffet, inclusief twee glazen wijn en kopje koffie ad
€ 26,00 p.p.
Opgave lezing en diner vooraf bij mevrouw Brinkman-Bär noodzakelijk (uiterlijk 2 januari)