Mozart Mozartkring Gelre-Niederrhein

 

Mozartreis 2015

De Mozart[K]ring Gelre-Niederrhein organiseert een 9-daagse reis naar Zuid-Duitsland:
Augsburg/Landsberg, München en Kasteel Neuschwanstein van dinsdag 12 mei t/m woensdag 20 mei 2015

Neuschwanstein Het muzikale programma omvat een aantal concerten in Augsburg, de geboortestad van Leopold Mozart, en een concert plus operette in München.

Voor deze reis hebben we als standplaatsen gekozen: van dinsdag 12 mei tot zondag 17 mei het Arcadia Hotel Landsberg, Graf-Zeppelin-Strasse 6, 86899 in Landsberg, de Kreisstadt van de Landkreis Landsberg am Lech. Landsberg heeft een goed bewaard stadscentrum met een barok Raadhuis aan het historische marktplein.
Vanuit Landsberg maken we een aantal excursies naar Augsburg, waar we o.a. een bezoek brengen aan het Geboortehuis van Leopold Mozart; we maken daar een stadswandeling/rondrit en we gaan genieten van enkele concerten. Ook brengen we een bezoek aan het nabij Augsburg gelegen stadje Biberbach met zijn bekende Wallfahrtskirche waarin een fraai barokorgel. Een excursie vanuit Landsberg via een deel van de bekende “Romantische Strasse” mag in ons programma niet ontbreken; tijdens deze tocht zullen we ook een bezoek brengen aan het kasteel Schloss Neuschwanstein.
In Garmisch-Partenkirchen bezichtigen we tenslotte Abtei Ettal en het woonhuis/museum van de componist Richard Strauss, de grote Mozart-dirigent.
Kloster Ettal Van zondag 17 mei t/m woensdag 20 mei is onze standplaats het Leonardo Hotel & Residenz, Heimgartenstrasse 14, 81539 in München. Het hotel ligt zuidoostelijk aan de rand van de binnenstad.
Zondagmiddag maken we na aankomst in München een stadsrondrit, zodat u een eerste indruk krijgt van deze hoofdstad van Beieren. Naast de nodige vrije tijd om te kunnen winkelen of voor museumbezoek, bezoeken we in München het Residenz Schloss waar we gaan luisteren naar een Mozartconcert en we reserveren een operette (Dr. Faust jr.) in het Theater am Gärtner Platz.

We laten ons deze reis vervoeren in een luxe touringcar van reisorganisatie Krol Reizen uit Tiel, die verantwoordelijk is voor de hotel-accommodatie. Ton Gijsbers zal u onderweg informeren over bezienswaardigheden, concerten, enzovoort en de technische begeleiding is in handen van Fred Meijer. Villa Strauss Garmisch

De indicatieprijs voor deze reis is Euro 1015,00 p.p. indien ondergebracht in een 2-pers.kamer. De toeslag voor het gebruik van een 1-pers.kamer is Euro 160,00 p.p.; deze prijzen zijn onder voorbehoud van de definitieve aanmeldingen en de definitieve prijs van de 1-pers.kamertoeslag en de prijzen van de concerten. De prijzen zijn inclusief: vervoer per luxe touringcar, 8 hotel-overnachtingen met ontbijtbuffet, 8 diners, de genoemde concerten en gidsen tijdens de excursies. Voor eigen rekening zijn lunches, drankjes en entreegelden, evenals een verplichte annulerings- en reisverzekering. De reis gaat door bij minimaal 40 deelnemers; de uiterste inschrijfdatum is 1 maart 2015.
Verdere informatie bij ‘Reisbureau Tot Genoegen’: Schellingshof 25, 6573 DK Beek-Ubbergen, 024-6841914, aaemgijsbers@hetnet.nl
Fred Meijer, 06-37549722 , f.meijer6@kpnplanet.nl


In 2014 ging de Mozartreis naar Salzburg, lees hier meer.