Mozartkring Gelre-Niederrhein
 

VROUWENDAGCONCERT — ZONDAG 9 MAART 2025 — OOSTERBEEK

Mannen zijn welkom!

Birthe Blom - viool
Birthe_Ketevan Ketevan Sharumashvili - piano

PROGRAMMA
F. Schubert
- Sonate in A Grand Duo, op. posth. 162, D574
R. Schumann - Sonate nr. 1 in a, op. 105
W. A. Mozart - Sonate in A, KV 305
L. van Beethoven - Sonate nr. 7 in c, op. 30/2

Bij Schuberts Sonate in A, Grand Duo, is de allesdoordringende geest van het Lied voelbaar vanaf de allereerste maat van het Allegro moderato. Heerlijke muziek!
Robert Schumann was groot in het kleine: de Sonate nr. 1 in a, op. 105 is daar het bewijs van.
Mozarts geniale Sonate in A, KV 305 behoorde tot Beethovens favorieten.
Beethovens belang voor de klassieke muziek is nauwelijks te overschatten: luister naar de Sonate nr. 7 in c!


Birthe Blom studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, gevolgd door vijf jaar studie in Zwitserland aan het Conservatoire de Lausanne. Zowel haar studie voor het Diplôme de Soliste als haar 2-jarige Postgrad-opleiding rondde zij cum laude af met een unaniem toegekend eindcijfer 10. In 2005 won Birthe Blom de 1e prijs tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back na al eerder 1e prijzen bij andere Nederlandse concoursen te hebben gewonnen. Birthe gaf concerten door heel Europa en in Japan. Zij heeft de ex-Paul Godwin-Stradivarius en de Sartory-strijkstok van Herman Krebbers in bruikleen gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Zij is het NMF daarvoor zeer dankbaar.
De Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili studeerde in Tbilisi, Zürich en Hamburg. Vervolgens kwam zij naar Amsterdam waar ze studeerde bij Naum Grubert en Jan Wijn. Aan het het eind van dit traject was zij in het bezit van twee Mastertitels en ook nog geslaagd voor het prestigieuze Duitse "Konzertexamen". Ketevan is prijswinnares van meerdere internationale competities in Georgië, Frankrijk, Italië, Griekenland en Nederland. Zij speelde solorecitals door heel Europa. Sinds 2017 woont Ketevan in Nederland waar ze een dynamisch muziekleven leidt als pianosoliste en kamermusicus.

Vredebergkerk
Van Toulon van der Koogweg 3 Oosterbeek
Aanvang
: 15:00 uur
Toegang: leden op vertoon van lidmaatschapskaart gratis
Niet-leden € 20,00