Mozartkring Gelre-Niederrhein
 

SLOTCONCERT — ZONDAG 24 NOVEMBER 2024, BEEK-UBBERGEN

Lorelei Pianotrio
Benjamin Gatuzz - viool
Benjamin Giuseppe Esther ten Kate - cello
Giuseppe D’Elia - piano

PROGRAMMA
W.A. Mozart
- Trio in G, KV 564
Kelly-Marie Murphy - Give me Phoenix Wings to Fly
D. Sjostakovitsj - Trio nr. 1 in c, op. 8
F. Schubert - Trio nr. 2 in Es, op. 100

Benjamin Gatuzz, geboren in Caracas (Venezuela), begon zijn muzikale opleiding in El Sistema (Nationaal Systeem van Jeugd- en Kinderorkesten). Als solist trad hij op bij de belangrijkste orkesten en dirigenten van Venezuela. Hij was concertmeester van het jeugdsymfonieorkest Teresa Carreño, waarmee hij deelnam aan tournees en concerten in Europa onder leiding van dirigenten als Simon Rattle, Claudio Abbado en Gustavo Dudamel. Benjamin studeert voor zijn Konzertexamen bij Andrej Bielow aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf. Sinds 2023 is hij verbonden aan de Bamberger Symfoniker.
Esther Esther ten Kate (1996) kreeg haar eerste cellolessen op vijfjarige leeftijd. Ze voltooide haar masteropleiding bij Pieter Wispelwey aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna studeerde ze aan de Hochschule der Künste Zürich bij Roel Dieltiens. Momenteel is Esther bezig met de opleiding Master Orkestspel bij Pieter Wispelwey aan de Robert Schumann Hochschule.

Giuseppe D’Elia (1998) is afkomstig uit Taranto (Italië). Op achtjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. In 2009 werd hij toegelaten tot het Conservatorium in Taranto waar hij in 2018 zijn einddiploma met onderscheiding behaalde. Giuseppe volgde diverse masterclasses bij internationaal bekende pianisten zoals Bruno Canino, Enrico Pace en Georg Friedrich Schenck. Sinds 2019 is hij masterstudent in de klas van Lisa Eisner-Smirnova aan de Robert Schumann Hochschule.


Kulturhus
Roerdompstraat 6 Beek-Ubbergen
Aanvang
: 15:00 uur
Toegang: leden op vertoon van lidmaatschapskaart gratis
Niet-leden € 20,00

Wijzigingen voorbehouden!