Mozart Mozartkring Gelre-Niederrhein

 

Mozartreis 2017

De Stichting Mozartreizen organiseert in 2017 een reis naar Bad Arolsen, Saksen, Potsdam en Berlijn t.g.v. het 20-jarig bestaan van de Freundeskreis Waldenburg.
De reis is gepland van donderdag 11 mei t/m donderdag 18 mei 2016.

Schloss Waldenburg

Na de succesvolle reizen van de afgelopen jaren is het tijd terug te keren naar onze Mozart-vrienden in Saksen met wie de Mozart(k)ring vanouds warme betrekkingen onderhoudt. Dit jaar viert de ‘Freundeskreis’ in Waldenburg het twintigjarig bestaan. Een reden temeer voor ons de reis van 2017 in het teken van onze gezamenlijke vriendschap te plaatsen. Maar we gaan ook ‘op ontdekking’ in een andere regio van Duitsland: het land Brandenburg met de hoofdstad Potsdam. En op de heenweg doen we Bad Arolsen aan voor een bezoek aan het paleis waar koningin Emma werd geboren.

Programma
We logeren in viersterren-hotels. We wonen het openingsconcert bij van het ‘Mozartfest’ 2017 in Chemnitz met als thema ‘Mozart en Bohemen’, bezoeken het jubileumconcert in Waldenburg (en misschien een opera in Leipzig) en genieten van kamermuziek op hoog niveau in Freiberg en in Potsdam.
Chemnitz, de stad der modernen, is ons bekend; Potsdam, de voormalige zomerresidentie van de Pruisische koningen (nog) niet... Nikolaikirche PotsdamReden ons te verdiepen in de bewogen geschiedenis van deze stad aan de rivier de Havel, ongekend fraai gelegen aan en tussen de meren en bossen, niet ver van Berlijn. Potsdam is ook de stad van het park ‘Sans Souci’ met schitterend gerestaureerde paleizen en andere bouwwerken. Potsdam heeft een onvervalste, oude ‘Hollandse wijk’ en op dit moment herstelt het heel zorgvuldig zijn oude stadshart, dat in W.O. II sterk werd beschadigd. Deels door reconstructie van wat verloren is gegaan, deels in de vorm van stadsvernieuwingsprojecten en grootscheepse restauratie van de oude bebouwing uit de 17e en 18e eeuw. We nemen de tijd voor bezichtiging van al dit moois, laten ons culinair verwennen en genieten van een aantal bijzondere concerten, waaronder een muziekavond in Paleis Lichtenau te Potsdam, dat normaal niet toegankelijk is. Bovendien maken we een ‘grand tour’ naar het nabij gelegen Berlijn met zijn herinneringen aan W.O. II en bezoeken de beroemde musea op het ‘Museuminsel’ midden in de stad.

Van donderdag 11 mei tot maandag 15 mei logeren we in Hotel Günnewig Chemnitzer Hof in Chemnitz en van maandag 15 mei tot donderdag 18 mei in Hotel Potsdam Dorint. Vanuit Chemnitz maken we o.a. een uitstapje naar Waldenburg, Dresden en Freiberg. In Potsdam genieten we van een stadsrondrit met een plaatselijke gids en er is een excursie gepland naar “Sans Souci” en de Hollandse wijk. Woensdag gaan we tot slot van onze reis naar Berlijn, waar een stadsrondrit met gids wordt gemaakt en er is gelegenheid om het “Museuminsel” te bezoeken.Museuminsel Berlin

Vervoer
We laten ons deze reis – gewoontegetrouw - vervoeren in een luxe touringcar van reisorganisatie Krol Reizen uit Tiel, die verantwoordelijk is voor de hotelaccommodatie. Ton Gijsbers zal u onderweg informeren over de concerten, de bezienswaardigheden, enzovoort; de technische begeleiding is in handen van Fred Meijer.

Prijs
De prijs voor deze reis is € 1075,00 p.p. indien ondergebracht in een 2-pers.kamer. De toeslag voor het gebruik van een 1-pers.kamer is € 178,00 p.p.; deze prijzen zijn onder voorbehoud van de definitieve aanmeldingen. De prijzen zijn inclusief: vervoer per luxe touringcar, 7 hotel-overnachtingen met ontbijtbuffet, 7 diners, 4 concerten (een evt. Operabezoek Leipzig is niet inbegrepen) en de gidsen tijdens de excursies. Voor eigen rekening zijn lunches, drankjes en entreegelden, evenals een verplichte annulering- en reisverzekering. De reis gaat door bij minimaal 35 deelnemers; inschrijving s.v.p per omgaande doch uiterlijk tot 1 januari 2017.

Verdere informatie en (schriftelijke) aanmelding bij ‘Reisbureau Tot Genoegen’ van de Stichting Mozartreizen, Schellingshof 25, 6573 DK Beek-Ubbergen: Ton Gijsbers: aaemgijsbers@hetnet.nl, 024 – 684 1914 en Fred Meijer: f.meijer6@kpnplanet.nl, 06 – 375 49 722.


In 2016 ging de Mozartreis naar Vlaanderen, lees hier meer.