Mozart Mozartkring Gelre-Niederrhein

 

Mozartreis 2016

De Stichting Mozartreizen organiseert in 2016 een reis naar Vlaanderen onder het motto: “Mozart 250 jaar geleden in de Nederlanden”. De reis is gepland van zaterdag 7 mei t/m vrijdag 13 mei 2016.
Met minimaal 35 deelnemers gaat de reis door; introductie van niet-leden van de Mozart(k)ring is mogelijk!

Antwerpen

Na de succesvolle Mozartreizen van de laatste jaren (Saksen, Praag, Zuid-Duitsland), gaan we in 2016 Vlaanderen bezoeken. Mozart junior, zijn vader, moeder en zus Nannerl, vertoefden tweemaal in België. Najaar 1763, aan het begin van hun eerste grote Europatour en nogmaals in de zomer van 1765. Vanuit België reisde de familie Mozart toen door naar Noord-Nederland.

Bezoek/Excursies
We bezoeken enkele Belgische steden (Mechelen, Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge) waar de familie Mozart logeerde en/of muziek maakte, genieten van het stedenschoon, de rijke Vlaamse kunst en van de traditionele gastvrijheid van onze zuiderburen. We logeren in goede hotels in Mechelen en Antwerpen.

Concerten
Kaarten zijn gereserveerd voor het orkestconcert met Mozarts “Requiem” en de “Praagse” Symfonie op zaterdag 7 mei in Mechelen en voor Mozarts opera “Idomeno, re di Creta” op dinsdag 10 mei in Antwerpen. Ook bezoeken we een sessie in de voorronden van het beroemde Koningin Elizabeth Concours in Brussel (met een pianoconcert van Mozart als verplicht nummer). Klavecinist/organist Bart Rodyns zal voor ons musiceren in het Vleeshuis (bekende instrumentencollectie) in Antwerpen op een van de orgels waarop Wolfgang Amadé indertijd heeft gespeeld. Met mogelijk een kamerconcert in Antwerpen ronden we deze eerste reis van de Mozart(k)ring naar België af.

Brugge Gegevens
De reis omvat: vervoer per luxe touringcar, 6x overnachting met ontbijt-buffet, 6x driegangen-diner of diner-buffet, 4 concerten, deskundige reisleiding, syllabus en bibliotheek in de bus. Lunches, eventuele entrees en drankjes zijn voor eigen rekening.

Prijs
De prijs voor deze 7-daagse reis is, ingedeeld in een 2-persoonskamer, € 1025,00 p.p., voor een 1-persoonskamer is de prijs € 1220,00 p.p., beide prijzen inclusief bovenstaande gegevens.

Inschrijving
Als u wilt intekenen op deze prachtige Mozartreis, verzoeken wij u het Inschrijfformulier per omgaande ingevuld op te sturen of te mailen naar Fred Meijer, Bongerdstraat 7, 6573 AE Beek, f.meijer6@kpnplanet.nl.

Betaling
Wij verzoeken u tevens per omgaande een eerste betaling ad € 500,00 p.p. te willen overmaken op de rekening van Stichting Mozartreizen NL21RABO 0300 79 26 03. De vooruit bestelde concertkaarten voor Mechelen en Antwerpen moeten al in december 2016 worden betaald!

Voor alle inlichtingen Ton Gijsbers: aaemgijsbers@hetnet.nl; 024 – 684 1914 en Fred Meijer: f.meijer6@kpnplanet.nl; 06 – 375 49 722.


In 2015 ging de Mozartreis naar Zuid-Duitsland, lees hier meer.