Mozart, portret van Krafft
   
 

 

 
Programma 9 oktober 2011


Dudok Kwartet
Judith van Driel en Marleen Wester, viool, Mark Mulder, altviool, David Faber, cello

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) - Strijkkwartet nr. 19 in C-groot, KV 465 Dissonantenkwartet (1785)
I. Adagio - Allegro
II. Andante cantabile
III. Menuet - Trio
IV. Allegro molto

Claude Debussy (1862-1918) - Strijkkwartet in g-klein, opus 10 (1892)
I. Animé et très décidé
II. Assez vif et bien rythmé
III. Andantino, doucement expressif
IV. Très modéré - Très mouvementé et avec passion

Pauze

Franz Schubert (1797-1828) - Strijkkwartet nr. 14 in d-klein, D.810 Der Tod und das Mädchen (1824)
I. Allegro
II. Andante con moto
III. Scherzo: Allegro molto
IV. Presto

Dudok kwartet foto Maarten Storm De leden van het Dudok Kwartet leerden elkaar in kennen bij het Ricciotti Ensemble. Gedurende de eerste jaren werd het kwartet gecoached door Ferdinand Erblich en Kees Koelmans. In de zomer van 2005 gaf het Dudok Kwartet de wereld- en Nederlandse première van het Concert voor Strijkkwartet en Orkest van Julius Röntgen.

In januari 2009 vormde zich de huidige samenstelling van het kwartet. Kort daarop begon het kwartet aan een twee-jarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Vanaf september 2011 zal het Dudok Kwartet verder studeren als hét voltijd-strijkkwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie, bij Marc Danel. Masterclasses volgden zij bij het Párkányi Quartet, het Takács Quartet, Gerhard Schulz, Dmitri Ferschtman en Marc Danel.

Op het gebied van hedendaagse muziek werkte het Dudok Kwartet Mark-Anthony Turnage, Kaaija Saariaho, Calliope Tsoupaki en Max Knigge aan de uitvoering van hun composities.Het Dudok Kwartet gaf concerten op het Gergiev Festival, de NJO Muziekzomer, het Grachten Festival en het Linari Classic Festival in Toscane. Het Dudok Kwartet speelde verder in het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan het IJ en Muziekcentrum Frits Philips.
Lees meer op www.dudok-kwartet.nl

terug   zurück