Mozart, portret van Krafft
   
 

 

 
Programma 6 juni 2010

The Hague String Trio

Justyna Briefjes, viool
Julia Dinerstein, altviool
Miriam Kirby, violoncello
m.m.v. Daniël Kramer, piano

Miriam Kirby Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Pianokwartet in g-klein, KV 478 (1785)
Allegro - Andante - Rondeau

Max Reger (1873-1916) – Strijktrio in a-klein, opus 77B (1904)
Sostenuto – Allegro agitato - Larghetto - Scherzo: Vivace - Allegro con moto

PAUZE

Henk van der Vliet (1928) - Pianosonate nr 1 (2003)
Allegro non troppo - Andante quasi lento - Moderato poco ironico

Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Serenade in D-groot, opus 8 (1796-97)
Marcia: Allegro - Adagio - Menuetto (Allegretto) - Adagio – Scherzo: Allegro Molto
Adagio – Allegretto alla Polacca - Andante quasi allegretto - Marcia : Allegro

===================

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door drie jonge musici die Den Haag als muzikale band hebben. Hun voorliefde voor kamermuziek en het omvangrijke repertoire voor strijktrio, zowel van bekende als van minder bekende componisten, heeft hen bijeen gebracht.

Justyna Briefjes studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Peter Brunt en bij Kees Hülsmann. Zij volgde masterclasses bij Mauricio Fuks, Herman Krebbers en Alexander Kerr. Justyna speelt sinds maart 2004 in het Residentie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen en is remplaçant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Justyna speelt verder in diverse kamermuziekensembles en is vaste invaller in het Ruysdael Kwartet.

Julia Dinerstein studeerde viool bij haar vader Boris Dinerstein, aan de Nationale Muziek Academie in Minsk (Wit-Rusland) en het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Elizabetha Gilels en Andrei Korsakov. Vervolgens studeerde ze altviool bij Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht waar ze de Soloist Master Degree met onderscheiding behaalde. Na verblijven in Mexico en Noorwegen, waar ze in en met diverse orkesten speelde, woont Julia sinds 2002 in Den Haag en geeft talrijke recitals en kamermuziekconcerten binnen en buiten Nederland, o.a. met The Hague String Trio. Zij is altviooldocente aan het ARTEZ Conservatorium in Arnhem, het Conservatorium van Maastricht en het Hellendaal Vioolinstituut in Rotterdam.

Miriam Kirby studeerde cello aan de jeugdafdeling van het Royal College of Music en aan de Guildhall School of Music & Drama bij Melissa Phelps en William Pleeth. Aan de Robert Schumann Hochschule, Düsseldorf behaalde Miriam haar Solistendiploma bij Johannes Goritzki. Zij volgde masterclasses bij Dorothy Delay, Steven Isserlis, Ralph Kirshbaum, Menahem Pressler, het Amadeus Quartet en het Takàcs Quartet. In Engeland en Duitsland speelde Miriam regelmatig in vooraanstaande orkesten Sinds 1998 is ze lid van het Residentie Orkest en remplaceert bij het Amsterdam Sinfonietta.

Daniël Kramer studeerde van 1989 tot 1994 bij Ton Hartsuiker in Utrecht en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø. Daarnaast volgde hij lessen bij Willem Brons en bij Claude Helffer in Parijs. In 1995 werd hem op het European Music Competition for Youth in Luxemburg een eerste prijs voor pianobegeleiding toegekend. Hij volgde masterclasses van o.a. György Sebök, György Sandor, Earl Wild, Pierre-Laurent Aimard, Florent Boffard en Murray Perahia. Daniël maakte als solist zijn debuut in 1996 met het Residentie-orkest onder leiding van Yan-Pascal Tortelier. In kamermuziek werkt hij regelmatig samen met Nobuko Imai, Philippe Graffin en het Mondriaan Kwartet. In concertzaal Kadens in Haarlem programmeert hij een eigen concertserie waarin de daar aanwezige antieke Erard-vleugel centraal staat.

terug   zurück